Acesta este Bruxelles. Locul în care, pentru întâia dată, sufletul meu și-a găsit perechea absolută..În soare, în vânt, în ploi. În aerul cald și dulce, se evaporă apăsările lumești, în frigul înțepător si crud, se nasc fantezii care dau naștere unei realități potrivite sufletului meu. În întunericul curios, curiozitatea mea și-a întâlnit cel mai bun prieten. Iar în lumina oarbă, a debutat un vis ce nu cunoaște frica unei linii care separă fericirea de tristețe. Pe asfaltul imperfect, pașii mei au cunoscut un drum de neînțeles și au plecat într-o călătorie care nu își mai găsește finalul. Căci și în ziua de astăzi, pașii mei acoperă sfioși străzile orașului Bruxelles, le învelesc și ocrotesc ca pe cel mai prețios diamant. Iar ochii, ochii mei învelesc în ilimitatul lor, infinitul pe care l-au descoperit în numărul finit de clădiri, străzi, oameni, ochi, zâmbete. În amintirea încă proaspată, regăsesc parfum de fericire. Tresar cu speranță atunci când aud cea mai mică și insignifiantă istorie despre locul meu de suflet.

Aici este lumină, căldură, iubire, pace și emoție. Aici, îmi surâde întregul univers, aici se sfărâmă orice neputință. Aici, imposibilul nu îmi este decât un vechi prieten. Aici, imi este cald când toți ceilalți dârdâie incontrolabi, aici îmi este zâmbet orice lacrimă. Aici, nu simt decât iubire fără margini. Aici, iubesc cu ardoare tot ce îmi este împrejur, și mă joc cu viața prin cele mai înguste cotloane. Căci ele mă protejează, iar aici niciun rău nu poate fi nimic în afară de un bine suprem. Și tot aici, îmi permit să mă pierd fără promisiunea că mă voi regăsi la final, pentru că știu că m-am regăsit înainte să mă fi pierdut.

Visez cu ochii deschiși fără, să mă poată întrerupe nimeni. Puterea răului pălește. Sufletul îmi atinge apogeul simțirii pe străduțele strâmte ale Belgiei. Se poate să fie vorba de o magie, o vrajă care mă urmărește din altă viață. Un blestem să fiu atât de fericită, să fiu eu, într-un loc ce nu îmi este împrejur, ci înăuntru-mi. Chiar și așa, aleg de mie de ori să-mi trăiesc realitatea într-o fantezie, decât fantezia într-o realitate revocată de sufletul meu. Pentru că aici, în colțul meu de basm, ochii nu îmi tânjesc după iubire, căci o pot privi, sorbi, fără de privațiuni, iar chipul nu mi se pierde în mulțime, ci în miile de ochi frumoși.

Fantezia câtorva zile mi-a devenit crez existențial, mi-a devenit Acasă. Aceasta este casa în care mă simt ocrotită și protejată de orice nefericire iminentă. Aceasta este casa în care până și întunericul îmi strălucește. Aceasta este camera fericirii absolute, iar în ea găsesc patul în care somnul îmi făurește un vis dus la extrem. Acela de a mă trăi pe mine, de a trata relațiuni cu o realitate proprie, în realitatea deja existentă.

Aici este fericirea. Aici este Acasă.


Recomand compania acestui fundal muzical 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=KtlgYxa6BMU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s